Fågelinspirerade flygplan och spel

Standard

De nya modellerna av radiostyrda fåglar verkar som i Hitchcocks fåglarna aldrig sluta anlända. Hemskt nog så tänker även vi hjälpa till genom att här lista våra favoriter i fågelflygningsväg.

duva som flyger

 Silverlit Wingmaster I-bird

Denna lilla fågeln har tidningen M3 samt en mängd entusiaster testat och alla verkar hålla med om att den förhållandevis billiga radiostyrda skapelsen är otroligt underhållande. Den har dock en stor miss och det är dess kontrollmetod. Kontrollen använder nämligen IR för att kommunicera med fågeln, alltså samma typ som TV-fjärren använder för att kommunicera med tv’n. Detta gör att räckvidden blir riktigt kort och att den lätt blockeras av saker som är i vägen eller om man försöker köra ute när det är för ljust.

Angry birds

Denna numera klassiska finska skapelse är fortfarande lika rolig och tidsberövande. Även om spelet är perfekt just för att det går att spela väldigt korta stunder då man till exempel väntar på bussen så är det svårt att inte spela längre än vad som var tänkt. Som lite kuriosa kan vi nämna att spelet nu har sålt över 12 miljoner exemplar.

Birds on a  wire

Detta härliga slotspel är även det svårt att släppa på grund av dess vackra animationer och roliga bonusspel.  Något som är speciellt tilltalande är de designerna på de söta fåglarna som alla är unika och härliga. Spelet går att hitta online och går att spela både med låtsas och riktiga pengar.