Tipsen till billigare semester

Standard

Kostnaderna ökar lätt snabbt när man är ute och reser men det finns en hel del sätt att spara pengar.  I denna artikeln har vi samlat några av de bästa tipsen på hur man kan minska utgifterna under sin semester. 

billig resa flyg mynt

Hitta rabatterna

Det absolut första man bör tänka på är att alltid hålla koll på vilka erbjudanden som gäller för de resor man är intresserad av. Genom att dubbelkolla på Rabattsök.se varje gång man är på väg att göra några av de större bokningarna så kan man vara säker på att hitta de bästa erbjudande som är aktiva vid beställningstillfället. Bara några procent rabatt kan betyda stora pengar när man bokar hotell eller resa för många tusentals kronor.

Res på lågsäsongen

Vill man vara säker på att hitta lägsta möjliga pris så bör man välja att resa under lågsäsong och boka resa och boende långt i förväg. Vad som är lågsäsong varierar mellan olika resemål och beror huvudsakligen på områdets klimat. I Thailand så är lågsäsong främst under regnperioden. Detta betyder att det är lite kallare och att det under de flesta dagarna regnar några timmar på eftermiddagen. Detta gör dock att priserna är många gånger lägre än vad de ligger på under högsäsong och

Hitta gratis aktiviteter

På de flesta turistmålen så brukar det finnas gott om sysselsättningar som är gratis eller i alla fall billiga. I London är till exempel de fasta utställningarna på de statliga museumen helt gratis. Oavsett om man är intresserad av människans historia och kulturella utveckling, konst eller vetenskap så kan man lätt fylla upp många dagar med världsunika upplevelser. För den på solsemester så kan man redan unika att spendera att spendera pengar genom att helt enkelt hitta en gratis sandstrand.

Planera är A&O

Det är så klart viktigt att man planerar sin semestertripp så mycket man bara kan. Nu kanske det inte behöver vara punktlista på vad som ska genomföras på en exakt tid utan även planera in lite luft mellan aktiviteterna. Är ni en större familj eller reser med annan familj så kanske ni kan dela upp er på olika aktiviteter. Alla kanske inte gillar att shoppa utan man hellre vill bara sitt vid ett café och titta på människor och känna av stadens puls. Lyssna på vad alla har för önskemål när ni planerar er resa. Så klart så kanske man får ge med sig om man är ensam om att vilja titta på någon sevärdhet.