Börja flyga med drönare

Standard

Drönare är roliga, snabba och en hobby som tar dig ut till friska luften! Om du inte har testat en drönare än är det dags att börja.

 

Hitta en passande modell

Först behöver du hitta en drönare som passar dig. Det finns avancerade varianter som kostar tiotusentals kronor och de du kan köpa för bara två hundra kronor. Om du är en total nybörjare kan du börja med modellerna som bara kostar några hundralappar. Om du skulle kraschlanda och den går sönder har du inte spenderat så mycket pengar och har pengar över för att köpa en ny.

Om ett rotorblad eller liten del lossnar kan du hitta ersättningsdelar i samma butik eller på nätet. Vill du köpa en finare modell men budgeten tillåter det inte? Titta runt på nätet och se var du kan få ett bättre pris med en rabattkod eller under reatider. Du kan fynda rejält under det amerikanska fenomenet ”black friday” då nästan alla butiker har otroliga reapriser under 24-48 timmar.

Kamera eller inte?

I början är det viktigast att du lär dig hur du hanterar drönaren, det tar ett tag att vänja sig vid handkontrollen. Och byter du märke eller modell kommer du att stöta på ett nytt sätt att styra drönaren, men med tillräckligt mycket erfarenhet är det lättare att gå från modell till modell. Därefter är du redo att skaffa en variant med kamera som du kan filma eller ta kort med.

Du kan ta fantastiska bilder med de lite dyrare varianterna. Men även om det numera är lagligt att ta kort med drönare behöver du fortsätta följa PUL-lagen som säger att du inte får smygfotografera någon eller ta kränkande bilder. Men fokuserar du på egna tomten eller otroliga naturbilder har du inget att oroa dig för!