Modellplan för nybörjare

Standard

Att flyga motordrivna modellplan är en givande och rolig hobby som du med fördel kan utöva både själv och med vänner. Inlärningskurvan kan dock vara rätt hög, och det är lätt att tappa modet när det inte tycks gå bra i början. Ett misstag som många gör är att köpa det häftigaste modellplanet de kan hitta, för att sedan försöka flyga det. Detta är ett recept för katastrof eftersom de större och mer avancerade planen kan vara väldigt svåra att kontrollera.

Satsa istället på en enklare och billigare modell till att börja med så att du kan lära dig grunderna. Dessa plan är ofta inte lika manövreringsbara som de mer avancerade planen, men eftersom du håller på att lära dig så spelar inte det så stor roll. De är dessutom ganska hållbara, vilket gör att de kan överleva mindre krascher. Men vilka modeller ska man då satsa på?

FMS 900MM Red Dragonfly RTF är ett av de bästa valen för den nya modellflygaren. Det kan ta rätt mycket motstånd och fortfarande flyga bra. Planet kan starta både från marken eller genom att kastas. Det kommer nästan helt hopbyggt och det tar endast några minuter att montera vingen och rodret. Eftersom det är litet så behöver du dessutom inte särskilt stora områden för att flyga det.

Delta Ray RTF med SAFE-teknologi kommer med den revolutionerande SAFE-teknologin som gör att du i olika steg kan låsa upp planets manövreringsegenskaper i takt med att du blir en bättre flygare. Den mest avancerade nivån ger dig full kontroll över planet när du känner att du är redo, och under hela inlärningsprocessen så kan du nyttja Panik-knappen som automatiskt stabiliserar planet.

FMS 800MM Easy Trainer 800 RTF är en billig och bra lösning för den som vill börja modellflyga. All elektronik kommer förinstallerad så det dröjer bara minuter innan du kan vara uppe i luften. Kroppen är gjord av ett hållbart skummaterial som inte går sönder i första taget, och skulle det göra det så är det enkelt att laga.